diumenge, 16 d’abril del 2017

La tortuga d'estany cria a l'estany d'Ivars i Vila-sana

La tortuga d’estany (Emys orbicularis) és una de les dues espècies de tortuga autòctones de Catalunya. Malauradament arrel de la històrica destrucció de les zones humides i la seva recol·lecció com a mascota va fer que el seu estat esdevingués molt precari, fins al punt que es troba greument amenaçada d'extinció. Per aquesta raó, a partir del 2010 es va iniciar un projecte per reintroduir aquesta tortuga a l'estany d'Ivars i Vila-sana, on també trobem la tortuga de rierol (Mauremis leprosa), per part del Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana, el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), la Universitat de Lleida i la Fundació Catalunya-la Pedrera.

Feliçment aquest projecte sembla que s'està consolidant i enguany ja s'ha trobat el primer nounat d'aquesta espècie nascut en estat salvatge a l'estany. Clicant aquí enllaçareu amb la noticia de la troballa. Aquí l'enllaça amb una altra noticia de la troballa.


Nounat de tortuga d'estany que confirma la reproducció d'aquesta espècie a l'estany d'Ivars i Vila-sana. 19/03/2017, (c) Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana